Alle

»“The Grand Old Man” i LMU stopper«

Efter 6 års ansættelse er 15. marts den sidste arbejdsdag i LMBU for Andreas Ipsen. I 3½ år fra 2012 til 2015 var Andreas LMU-konsulent i Øst- og Vestjylland. Siden 2015 har han i 2½ år været LMBUs kommunikationsmedarbejder med ansvar for hjemmesiden, Facebooksiderne, nyhedsmails osv. Derfor er det en person med kæmpestor viden om og omsorg for LMs børne- og ungdomsarbejde, som nu stopper.

Læs mere

»Vind en iPad«

Er du medlem af LMBU? Så er du med i lodtrækningen om 2 iPads. Alle, der er medlem pr. 31/12 2018, deltager i lodtrækningen om 2 iPads (uanset om man er medlem i en lokalforening og eller er landsmedlem). Hvorfor denne lodtrækning?

Læs mere

»Ny konsulent i LMU«

Nikolaj kommer både med en masse erfaring og med nye vinkler på, hvordan vi kan ”lave LMU”. Han kommer nemlig direkte fra et job som lærer på Skrødstrup Efterskole og inden da har han været ungdomskonsulent i IMU.

Læs mere

»Kære LM: Tillykke med fødselsdagen!«

LM har altid haft evangeliet som centrum for al arbejde. Det gælder også arbejdet blandt børn og unge. Formerne har ændret sig meget med tiden, men budskabet har altid været det samme: Jesus er verdens frelser, og alle mennesker, også børn og unge, skal have chancen for at høre om ham. Derfor er der i dag noget, som hedder "Luthersk Missions Børn og Unge". LMBU skylder LM sin eksistens, og vi er og forbliver tæt knyttet til LM.

Læs mere

»Astrid fra "Alene i Vildmarken" kommer på Lederkursus«

"Alene med Gud i vildmarken". Astrid Hadberg fra DR1-programmet "Alene i vildmarken", fortalte i flere afsnit om, hvordan hun egentlig ikke var alene, på trods af konceptet. Hun havde Gud med. I programmet spredte hun glæde og smil med hendes lovsange, positivitet og konstante fiskefangst. Nu kommer hun på LMBU's Lederkursus til september. Kurset markerer samtidig LMBU's 5-års fødselsdag, så der er flere gode ting i vente.

Læs mere

»Ny Fællessang kommer snart«

I årevis har Fællessang været en hjælp til at synge evangeliet ud for fuld kraft, og snart kommer en ny Fællessang med masser af nye sange og nye melodier.

Læs mere

»LMBU har visioner!«

Vi vil fællesskaber, som er ærlige, tilgivende og visionære. Vi vil møde mennesker med evangeliet, så det bliver personligt og får konsekvenser. Vi vil udruste frivillige i LMBU, så de vokser og trives i tjenesten.

Læs mere

»Kristian er ny Kids-konsulent«

Kristian Larsen er ny konsulent i LM-Kids for Vestdanmark og tiltræder d. 15. april. ristian Larsen er formand for LM i Nørresundby og har tidligere været missionær i Tanzania. Og så er han, ifølge LMBU's landsleder Lars Larsen, "både hyggelig og sjov at være sammen med".

Læs mere

»Katekismus for alle«

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther skød reformationen i gang. Det bliver fejret med en opdatering af den populære katekismus-hjemmeside.

Læs mere

»172 nye medlemmer af LMBU«

LMBU er kommet ind i det nye år med en rigtig god nyhed. På efterårets generalforsamling åbnede LMBU op for enkeltmedlemskab. Det har i alt 172 personer benyttet sig af, heraf 158 under 30 år. Det betyder, at LMBU's samlede medlemstal nu overstiger 1000 personer, hvilket udløser ekstra fra Dansk Ungdoms Fællesråd.

Læs mere

»En hjælp til kassereren«

LMBU ønsker derfor at række dig, der er frivillig kasserer, en hjælpende hånd til at varetage opgaven så godt som muligt og med mindst muligt besvær. Den nye kassererguide er hurtigt læst og giver en god indføring i og overblik over kassererens opgaver i foreningen.

Læs mere

»Glæd dig til Lederkursus 18«

Med LLK17 vel overstået kan alle i LMBU-land nu begynde at se frem til næste års Lederkursus. Spoiler alert: Det bliver et brag! I 2018 kan LMBU fejre sit 5-års jubilæum. Det er værd at fejre, og fejret vil det blive. Bag kulisserne bliver der allerede arbejdet hårdt på at gøre Lederkursus 18, som finder sted d. 14-16. september, til en helt særlig oplevelse.

Læs mere

»Mål: 150 nye medlemmer i 2016!«

Det er nu muligt at oprette enkeltmedlemskab af LMBU, også selvom man ikke er medlem af en lokalforening. For hver indmeldelse vil LMBU modtage 1000 kr. mere i støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Det er penge, som bliver brugt at børn og unge i Danmark må høre om Jesus.

Læs mere

»Gospel Kids startet i Nordsjælland«

"Vi er rigtig glade for at 17-18 børn fra 1.-5.klasse er startet i Nordsjællands Gospel kids. Vi føler os meget velsignet." Sådan lyder det fra Christian Engmark, der til dagligt er musikkonsulent i Luthersk Mission, og som sammen med sine kone har været med til at opstarte det nye kor, der er opstået som et samarbejde på tværs af flere byer i Nordsjælland.

Læs mere

»Konference om famile og unges seksualitet«

Lørdag d. 1. oktober afholder IM's famliearbejde sammen med AdamogEva.dk en konference i Løsning, hvor der bliver sat fokus på to vigtige sager: Familiens fremtid og unge kristnes seksuelle adfærd.

Læs mere

»Vision 2021«

Det sidste halve år har LMBUs Landsbestyrelse sammen med konsulenterne og de tre landsdækkende Arbejdsudvalg (AU Kids, AU Between, AU LMU) arbejdet med at sætte ord på visionen for LMBU.

Læs mere

»Undersøgelse om Bibelbrug«

"Hvordan kan vi hjælpe dig til at bruge Bibelen og få lettere ved at omsætte det til dit liv?" Det er grundlæggende hvad 11 organisationer, herunder LMBU, ønsker at finde ud af, med den spørgeskemaundersøgelse, som blev lanceret d.19. maj, og løber til d.31. juli 2016.

Læs mere

»Nyt materiale til klubben - med rabat!«

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) har udgivet to serier af inspirationsbøger til børne- og juniorklubber: Børnefrø og Juniorfrø. Hver bog indeholder inspiration til et helt års aktiviteter i klubben og er suppleret af ekstra inspiration på DFS' hjemmeside. Her er der altså masser af gode idéer til formidling af bibelteksterne, lege og mange andre aktiviteter.

Læs mere

»Ny app til bibellæsning«

Fællesskab, tilgængelighed og bibellæsning er nogle af nøgleordene bag app’en BibelTid, som netop er blevet lanceret af Bibellæser-Ringen. Den klassiske bibellæseplan har nu taget skridtet ind i det 21. århundrede. Efter 1,5 års udviklings er app'en BibelTid nu kommet på markedet og kan hentes og bruges helt gratis. I BibelTid kan man vælge mellem forskellige læseplaner, hvor der sammen med bibelteksten er en kort forklaring, som hjælper med at åbne op for teksten. Der er både mulighed for læseplaner, der gennemgår bibelske skrifter eller planer, som udforsker temaer som fx tilgivelse og ægteskab.

Læs mere

»LMBU fylder 1 år«

LMBU er fyldt 1 år. Det blev markeret på årets LederKursus 2014 med 2 skønne lagkager. Der var mulighed for at give sin mening ang. fusionen til kende på en alternativ måde. Den ene lagkage var dekoreret med et stort billede af landsleder Lars B. Larsen. Uden ord kunne man få lov til at "skære" lidt i ham og bagefter tygge lidt på sagen. Den anden kage var dekoreret mere neutralt. Begge kager blev spist - nok mest fordi de smagte ret godt!

Læs mere

»Udtalelse om samarbejdet mellem LM og LMBU«

Formanden for LMU Magnus Haahr Nielsen og LM's formand Jens Peter Rejkjær har sammen underskrevet en udtalelse, der skal klargøre, hvordan LM i praksis udøver det åndelige ansvar over LMU.

Læs mere

»Fusion blev vedtaget«

Igen i år var der livlig debat på LMU's landsgeneralforsamling (LGF), som blev afholdt d. 21. septemper på LMH. Diskussionen startede for alvor, da man nåede til punktet om sammenlægning af LMU og LM-Kids. Op til generalforsamlingen, der traditionen tro fandt sted i forbindelse med det årlige Landsungdomslederkursus (LULK), havde flere kritiske røster, især fra Vestjylland, stillet spørgsmålstegn ved, om fusionen var bibelsk forsvarlig, og denne kritik blev også rejst på LGF fulgt af en længere debat med argumenter for og imod.

Læs mere