X Factor-vindere kommer på Landsteltlejr

 

Landsteltlejren i år bliver bare bedre og bedre! Nu er det lykkedes at lave en aftale med begge søstre i "Kaputu", der under navnet "Embrace" vandt x-faktor 2016. "I første omgang var det ellers aftalen at Azilda kiggede forbi, og at vi nu får lov til at høre begge søstre er bare ekstra dejligt", udtaler Between-konsulent Dorthe Schmidt. Hun er i fuld gang med de sidste forberedelser til lejren. 

Der var sidste tilmelding til Landsteltlejren d. 7. maj, men hvis man er sent ude, kan det nås til og med søndag d. 13. maj.

Se mere om Landsteltlejr her

 

Her under kan du læse Tro & Missions interview med Azilda, bl.a. om at skulle synge på Landsteltlejren.

 

Fra Tro & Mission nr. 08 2018 - af Karin Borup Ravnborg

Mød kristen X Factor-stjerne på Landsteltlejr
Der venter de mange juniorer på LM’s Landsteltlejr en stor oplevelse den 25.-27. maj på Næsbycenteret. De får nemlig besøg af Azilda Kaputu, den ene af de to søstre, der vandt den danske X Factor-konkurrence i 2016. Her skal hun synge nogle af sine egne sange, men også synge sange fra et nyt LM Between-sanghæfte, som juniorerne selv har valgt nogle sange til.

Var selv med på Landsteltlejr som barn
Da Azilda var fire år, flygtede familien fra Angola og bosatte sig i Holstebro. Her kom hun med til børnetræf i LM og har faktisk også selv engang været med som deltager på Landsteltlejr, afslører hun. Desuden har hun gået på Efterskolen Solgården og har flere gange været med kammeraterne på Ung Uge på Virksund  bibelcamping og til Å-festival i Sønder Felding. ”Jeg glæder mig utroligt meget til at synge på Landsteltlejr,” siger den 22-årige sangstjerne, som selv er opvokset i en kristen familie. ”En del af sangene i det nye Between-sanghæfte er nogle, jeg lærte, da jeg selv gik til børnetræf. Så det bliver rigtig sjovt at synge dem sammen med børnene,” fortæller hun.

Far vakte kærligheden til musikken
Azilda og hendes storesøster Anilde blev landskendt, da de i 2016 stillede op til DR’s X Factor-konkurrence og vandt finalen. Dengang kaldte de sig Embrace. I dag synger sangduoen stadig – nu under navnet Kaputu. ”Det er vores fars efternavn. Han var en berømt musiker i Afrika, og det er ham, der sammen med vores mor har bragt musikken ind i vores liv. Så vores nye navn er en måde at vise dem respekt på som en tak for den kærlighed til musikken, som de har givet videre til os,” fortæller Azilda.

Kristen opvækst gør stort indtryk
Den kristne opvækst har gjort stort indtryk på hende. Hun nævner særligt den måde, hendes forældre møder andre mennesker på og viser dem næstekærlighed. ”Min far arbejder som taxachauffør. Engang var der en kunde, der ikke kunne finde et sted at sove. Alle hoteller var lukkede. Så inviterede min far ham til at komme hjem til os og sove. Det er bare sådan, de er.” Selv om søskendeparret ikke har kristne sange på deres repertoire, afspejler det kristne menneskesyn sig alligevel i de sange, de selv er begyndt at skrive. ”Man skal ikke bare synge for at synge. Man skal ville noget med det. Sangen skal gøre noget for andre, måske hjælpe andre – i hvert fald røre folk på en eller anden måde. Det skal kunne mærkes,” siger de. De to søstre tager rundt og holder koncerter – både sammen og hver for sig – til stor glæde for børn og teenagere. Azilda glæder sig da også til at ”give den gas” sammen med børnene på LM’s Landsteltlejr, der – ud over koncerten med hende lørdag aften – også byder på bålhygge, bibeltimer, lejraktiviteter og en forrygende kampdyst på slagmarken.