Sport ledte Andrea til kristent fællesskab

 

Kristne unge fra hele Bornholm inviterer deres venner med, når de hver fredag mødes til sport og hygge

”For mig er det rigtig fedt at have nogen at være sammen med en fredag aften om andet end bare alkohol og fester. I LMU har jeg fået nogle dybere relationer og venner for livet.” 

Sådan fortæller 22-årige Andrea Kjelgaard Bech, der i februar blev færdiguddannet som bogholder på et hotel i Rønne, hvor hun nu arbejder på fuld tid. Hun er ikke opvokset i et hjem med nogen kristentro, men i 9.  klasse blev hun inviteret med af en veninde til en ”tag en ven med”-aften i Aarsballe LMU.

”Det var rigtig godt for mig. Jeg fandt ud af, at der var flere, jeg kendte, som jeg ikke vidste, var kristne. Vi kom til at snakke sammen – og så kom jeg med til sport fredag aften.”

 

Andagt og hygge til langt ud på natten

Hver fredag mødes kristne unge fra hele Bornholm til sportsaktiviteter i Aakirkeby-Hallerne. Bagefter tager de hjem til nogle af dem, der bor hjemme hos deres forældre – og derfor har god plads. Her bliver der holdt andagt, hygget, snakket og spillet spil – ofte til langt ud på natten. Selv om det for Andrea var uvant med bordvers og fadervor, oplevede hun alligevel, det var nemt at komme ind i det kristne fællesskab.

”Det er jo ikke sådan, at du som ny bliver slået oven i hovedet med Bibelen. Man får kristendommen ind på en stille og rolig måde,” siger hun og indrømmer med et lille smil, at der godt nogle gange kan være en andagt, der er lige lovligt lang. 

Det har især gjort indtryk på hende at opleve, at i LMU er man som én stor familie. ”I skolen var jeg mest sammen med dem på min egen alder. I LMU kan der være en aldersspredning på måske ti år, og alligevel er alle venner. Det er første gang, jeg på den måde har oplevet sådan et fællesskab.” Hun nyder også meget, når de unge bliver inviteret ud til  nogle af de voksne i kredsen til bibelstudie og aftensmad. ”Her til sommer skal LMU Sport holde sommerfest hjemme hos to virkelig gamle LM’ere. De vil holde grillfest for os. Det, synes jeg, er virkelig skønt.”

 

Bruger meget tid på det kristne

Det er lidt svært for Andrea at sætte ord på, hvad LMU har betydet for hendes tro på Gud, for som hun siger: ”Jeg havde jo ikke rigtig nogen tro, før jeg startede i LMU – kun kultur-troen ligesom så mange andre danskere.” Men samværet med unge og ældre i LM har betydet, at det kristne liv er blevet mere og mere en naturlig del af hendes eget liv. Hun kommer fast til bibelstudie i LMU, er  levet mere og mere engageret i arbejdet og er nu formand for Aarsballe LMU. Desuden synger hun med i gospelkoret By Grace, og en gang hver anden måned er hun med til at synge til rytmisk  Gudstjeneste i Poulsker og Nexø kirker. Sidste efterår var hendes bedste veninde et halvt år på Luthersk Missions Højskole i Hillerød, og til efteråret tager Andrea også af sted for at lære Bibelen bedre at kende og dyrke sin interesse for musik. Det glæder hun sig til. ”Min familie forstår ikke rigtig, at jeg skal bruge så meget tid på det kristne. Jeg synes jo ikke, jeg har ændret mig som person. Jeg bruger også tid på mine ikke-kristne venner. For nylig var jeg sammen med nogle kolleger til noget receptionist-hygge, hvor jeg fortalte, at jeg skal på en kristen højskole. Det, synes de, er megafedt.”

Artiklen er bragt i "Tro og Mission" nr. 08 2018