Nyheder

»Ny andagtsbog for præstations-ramte piger«

Færdigt arbejde. "Hvis bare jeg bliver lidt slankere eller lidt brunere eller lidt smukkere. Så bliver livet godt." Eller er det sådan det er? Kender du til den slags tanker? Er den pige, du ser i spejlet om morgenen tryg og selvsikker? Måske ikke, men jeg kan love dig, at Gud mener, at du er værdifuld og lige præcis, som du skal være!

Læs mere

»Skal du være volontør?«

Luthersk Missions volontørprogram hedder REACH!, og til sommer kan det være dig, der er rejst ud i verden som volontør! Ansøgningsfristen er d. 31. januar.

Læs mere

»Farvel til Louise«

I sin tid i LMU har Louise været hjernen bag en perlerække af succesfulde missionsprojekter, som hun har været koordinator for siden sin ansættelse i 2012. Siden 2016 har Louise desuden været ungdomskonsulent for Østdanmark.

Læs mere

»Skal du være volontør?«

Som volontør i REACH får du et meningsfyldt arbejde, nye redskaber til at begå dig i mødet med fremmede mennesker, og du kommer helt tæt på missionsarbejdet. Stillingerne i REACH er utroligt forskellige alt efter, hvilket land man er ansat i, men fælles for alle volontører er, at de løser vigtige opgaver i LM's internationale arbejde.

Læs mere

»Flot resultat af indsamling i 2016!«

Først og fremmest skal der lyde en kæmpe TAK til alle jer, som har bidraget til det flotte indsamlingsresultat i 2016. Vi endte med et resultat på 510.368 kroner. Det er 10.000 kroner mere end målet! Pengene er i første omgang gået til aflønning af ungdomsmissionærerne Mathilde og Thomas, og i næste omgang til aflønning af missionærerne Rolf og Mirjam Leinum. Begge missionærpar har arbejdet med unge i Peru.

Læs mere

»Ny juniorsangbog - du kan bidrage!«

Går du med en sangskriver i maven, så har du nu mulighed for at lade dit talent blive til glæde for juniorer i LM Between. Med planerne om at lave et betweensanghæfte er ønsket, at LMU'ere fra hele landet kan bidrage til projektet.

Læs mere

»Prækonference på MISSION16«

Hvordan stå i kristent lederskab uden at miste glæden? Hvordan kan man vokse i modenhed som kristen leder? Det er de spørgsmål, som er på programmet i timerne op til, at MISSION16 starter fredag d. 18. november på LMH.

Læs mere

»“Nyt” missionsprojekt resten af 2016«

Vi har med missionsprojektet 2016 støttet ungdomsarbejdet i Peru ved at samle ind til ungdomsmissionærerne Mathilde og Thomas. Mathilde og Thomas er desværre blevet nødt til at rejse tidligere til Danmark. Det betyder dog ikke, at vi ikke fortsat kan støtte alt det gode arbejde i Peru.

Læs mere

»LM søger volontører til Tanzania«

Vil du passe og undervise Alberte, Victoria og Storm i England og Tanzania? Luthersk Mission har ansat Gry og Per Jørgensen som missionærer i Tanzania. Derfor søger LM nu to volontører til pasning og undervisning af parrets tre børn.

Læs mere

»Skal du på missionstur til Peru?«

D. 5.-19.- august 2016 laver LMU en missionstur til Peru, og du har mulighed for at komme med. I forbindelse med “Peru´16 - En smittende tro”, vil vi gerne give 10 LMU’ere mulighed for at opleve Peru, få god bibelundervisning og have fællesskab med de unge i Peru.

Læs mere

»LMU's visioner - du kan få indflydelse!«

I LMBU ønsker vi at bruge vores kræfter og tid bedst muligt, så evangeliet kan nå til så mange som muligt. Derfor vil vi gerne høre, hvad du mener, vi skal satse på de næste 5 år – hvad skal være LMBUs vision frem mod 2021?

Læs mere

»Sex er Guds ide - materiale til halv pris«

Frem til 15. maj kan LMU-foreninger købe materialet "Sex er Guds idé" for kun 1000 kr. "Sex er Guds idé" er et undervisningsmateriale, som tager afsæt i den bibelske seksualetik og vil udruste undervisere og ungdomsledere til at vejlede unge kristne om seksualitet, sex og samliv.

Læs mere

»Stadig ledige volontørstillinger«

At bruge et år som volontør i et af LM's missionslande er enormt meningsfuldt. Du får lov til at tjene ved frontlinjerne i Guds rige, og får samtidig en oplevelse for livet med nye venskaber, kendskab og måske endda kærlighed til en fremmed kultur, og erfaringer som kan forme og hjælpe dig resten af livet.

Læs mere

»LMU på landsmødet«

LM's landmøde nærmer sig, og det er der rigtig god grund til at glæde sig til som LMU'er. Der bliver nemlig gjort ekstra meget ud af at forkæle netop dig. Guds nåde kan vække døde hjerter til live. Guds nåde er en "hjertestarter". Dette er temaet for LM's landsmøde, som løber af stablen d. 22-24. april i Ringkøbing/Skjern Kulturcenter.

Læs mere

»Danmark'15 resultat«

Missionsprojekt Danmark'15 er overstået, men Guds mission i Danmark er langt fra slut. Tak for missionsprojekt 2015. På trods af et mindre fokus på indsamling, fik vi samlet 413.500 kr. ind. En stor tak for gaven! En del af pengene er allerede brugt på indkøb af bibler og Ny Testamenter. Vi indkøbte 250 Ny Testamenter og 25 bibler. De er alle blevet sendt af sted og delt ud af jer. Desuden har pengene været med til at sende Julius Vadivael på LMH. Resten af beløbet bliver overført til LM til gavn for det tværkulturelle arbejde.

Læs mere

»Læs Bibelen på et år«

LMU har udgivet en simpel bibellæseplan, som kan hjælpe dig til at få læst hele Bibelen på enten et eller to år. Bibelen er ufattelig vigtig i LMU. Den er Guds ord, som han har valgt at tale til os gennem, og derfor er det livsvigtigt at kristne får åbnet deres bibler.

Læs mere

»Ny Bibelvejviser til dig«

Selvom folderen ikke er særlig stor, er den fyldt til randen med relevant indhold. Der er både oversigter over alle Bibelens bøger med helt korte kommentarer, der er konkrete idéer til, hvad man kan læse i forskellige situationer og der er oversigter over, hvor man finder nogle af de mest centrale vers i Bibelen.

Læs mere

»Missionsprojekt 2016 - Peru«

I 2016 vil LMU’s missionsprojekt have fokus på Peru. Vi skal støtte Mathilde og Thomas, som er ungdomsmissionærer i Peru. Mange unge i Peru mangler en dybere forståelse for, hvad evangeliet handler om, og de har brug for både åndelig udrustning og ledelsesmæssig erfaring. Det er kun, når ungdomslederne selv har et personligt forhold til Jesus, at de kan give dette videre til andre unge i Peru.

Læs mere

»Skal du på bibelskole i Peru?«

I Arequipa i Peru er LM med til at drive en bibelskole, som holder til på den lutherske kirkes teologiske fakultet, SETELA. på denne bibelskole starter der et nyt hold til marts 2016, og som noget nyt bliver der nu udbudt 2-4 studiepladser til unge fra Danmark.

Læs mere

»Fuldt hus på Mission15«

D. 13-15. november var LMH endnu engang proppet med glade og forventningsfulde LMU'ere. Loftet for deltagere var nået, og derfor var der flere, som desværre ikke kunne komme med i denne omgang. Men for dem, som var med blev det en weekend fyldt med forkyndelse, lovsang, opmuntringer, udfordringer og meget mere.

Læs mere

»Nye volontørstillinger i REACH«

LM's volontørprogram hedder REACH. Som volontør i REACH får du et meningsfyldt arbejde, nye redskaber til at begå dig i mødet med fremmede mennesker og du kommer helt tæt på missionsarbejdet.

Læs mere

»Missionsprojekt '14 status«

LMU’s missionsprojekt 2014 var et kollegium for universitetsstuderende kvinder i Siem Reap, Cambodja. Der er nu 11 studerende, på kollegiet, og flere forventes indenfor nærmeste fremtid. Én af de studerende, en forældreløs pige, boede, før hun kom på kollegiet, på et værelse sammen med nogle andre piger. Her blev hun smidt ud, men fandt efterfølgende et billigt værelse. Udlejeren ville imidlertid have 3 måneders husleje forudbetalt, hvilket hun ikke havde råd til. I stedet ville han have, at hun skulle gå i seng med ham. Det undgik hun heldigvis.

Læs mere

»Nu kan du tilmelde til MISSION15«

"Gud kan få ting til at gro". Det bliver fokuspunktet på dette års MISSION, der har fået temaet "GROW". Målet er, at vi skal vokse både som kristne og som kirke, og det mål vil Manuel Vigilius, Ole Andersen og Henrik Nymann Eriksen hjælpe os frem mod gennem fem sessions.

Læs mere

»Velkommen til København!«

Efter sommerferien bliver København invaderet af 60.000 nye studerende. Den skal der tages godt imod, og den opgave har flere end 20 kirker og kristne organisationer taget på sig.

Læs mere

»Morten Vibert stopper i LMU«

Efter to år som ungdomskonsulent i Østjylland er Morten Vibert stoppet i LMU. Morten blev ansat i 2013 på 20 procent til at tage vare på LMU'erne i Østjyllands afdeling. Efter en rokering i LMU's medarbejderflok er Filip Osmundsen nu blevet ansat som ungdomskonsulent i både Øst- og Vestjylland og afløser dermed Morten. Morten arbejder netop nu på at færdiggøre sit teologistudium, og alle i LMBU vil ønske Morten Guds velsignelse fremover og sige stort tak for den store indsats i de sidste to år.

Læs mere

»Guide til mission i Danmark«

I guiden finder du et væld af attraktioner, altså ideer til hvordan man kan drive mission og diakoni i Danmark. Der er noget for både store og små LMU-foreninger. Guiden indeholder ikke kun idéer til LMU-kredse, men også noget, som kan gøres individuelt. Vi håber, at I vil få glæde af den

Læs mere

»Tre studerende døbt!«

I 2014 var Cambodja i centrum for LMU's årlige missionsprojekt. Et af hovedprojekterne var oprettelse og drift at et kollegium for studerende kvinder i byen Seam Reap. På kollegiet bliver der både holdt andagter og bibelstudie, og for nylig er tre af pigerne på kollegiet kommet til tro og er blevet døbt. Du kan se de tre nye søstre i troen på billedet ovenfor sammen med tre af deres veninder fra kollegiet. Husk at bede for disse tre piger og sig også tak til Jesus for, at han stadig kalder mennesker til tro. Bed også fortsat for kollegiet i Seam Reap.

Læs mere

»To volontører søges til Cambodja«

I Phom Penh, Cambodja, ligger en børnehave, hvor tidligere prostituerede kan få passet deres børn, så de selv kan passe et arbejde. Gennem flere år har LM haft volontører knyttet til børnehjemmet, og igen i år søger LM to volontører, som vil rejse til Cambodja og deltage i dette meget meningsfulde arbejde. Stillingen er med udrejse d. 26. juli 2015 og løber frem til 30. juni 2016. Du kan læse hele stillingsopslaget her.

Læs mere

»Bibelglæde på nettet«

LM ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Hensigten er at sætte fokus på et meget vigtigt og centralt tema i vores kristne tro: Bibellæsning. Målet er, at mange flere skal få eller genopdage en glæde ved at læse i Bibelen. Vi ønsker især at opmuntre til at læse i Bibelen i fællesskab med andre. Det kan man få masser af inspiration og gode idéer til på hjemmesiden: bibelglæde.dk.

Læs mere

»Byd de fremmede velkommen«

”Heshmat er en gave til os, fordi det gør noget godt ved os drenge i LMU, at vi sammen kan være noget for Heshmat.” Det siger Bjørn Nyborg, som mødte Heshmat på en tværkulturel sommerlejr. ”Det er godt for os at blive udfordret af de mange spørgsmål fra en ny kristen og tidligere muslim,” siger han.

Læs mere

»Brug for unge kristne uden for storbyerne«

Unge, der er færdige på gymnasiet, har en tendens til at klumpe sammen i universitetsbyerne.Men nu lyder der en udfordring fra frimenigheden RanderKirken til, at de tænker sig om, før de per automatik flytter til Aarhus eller København."Mange steder er LM-forsamlingen ikke vildt stor og vil have stor glæde af, at der kom unge til – både for LM's og for byens skyld, siger frimenighedens præst Peter Leif M. Hansen.

Læs mere

»Uddannelse til missionær?«

1 juli er ansøgningsfristen, hvis du vil læse teologi og mission på Dansk Bibel-Institut for – måske? – at blive missionær udsendt af LM. LM’ har nemlig en aktie i uddannelsen på DBI og tilskynder gerne unge mennesker, der henvender sig for at blive udsendt for LM, til at uddanne sig dér, hvis de ingen uddannelse har i forvejen. For nylig har LM antaget Samuel Kofoed-Nielsen og han hustru til en tjeneste i Peru. Han er uddannet på DBI. Ligesom en tredjedel af LM’s nuværende missionærer er det.

Læs mere

»Har du bøwl med djævelen?«

LMBU's ungeudvalg har i forbindelse med Bibelglæde2014 produceret en musikvideo.

Læs mere

»Missionsprojekt: Danmark«

Vi spreder evangeliet i verden, men måske er vi ved at miste det herhjemme? Antallet af kristne i Danmark er faldende, samtidig strømmer flygtninge til landet. Rekordmange mennesker har brug for vores hjælp både fysisk og åndeligt. Mennesker lige uden foran vores dør har brug for, at vi rækker dem evangeliet. Hvis ikke du og jeg fortæller dem om Jesus, så er der ingen der gør.

Læs mere

»Nye konsulenter«

Maria Legarth er ny junior-teen konsulent i Østdanmark Morten Vibert er ny ungdomskonsulent i Østjylland Maria begynder 1. august. Udover samarbejdet med junior- + teen-klubberne i Østdanmark kommer hun også til at være en vigtig medspiller med hensyn til at guide og vejlede de lokale klubber og kredsbestyrelser omkring oprettelsen af lokalforeninger. Morten begynder 15. juli. Dermed kan han nå at være med på Ung Uge Virksund – som ansat. Det var allerede planlagt, at han skulle medvirke som taler i løbet af ugen. Hils på dem og byd dem velkommen, når i møder dem :-)

Læs mere

»Flere nye konsulenter i LMU«

Per Westh Jensen, 28 år, er ansat som ungdomskonsulent på halvtid i Østdanmark og Nikolai Kaarsholm, 29 år, er ansat som ungdomskonsulent på fuld tid i Syddanmark.

Læs mere

»Bible Academy i København«

Bible Academy er et bibelundervisningsprojekt, som starter til foråret og er arrangeret af LMU i København. Jonas Sonne Mortensen, der er en af initiativtagerne til Bible Academy, siger: "Projektet går i al sin enkelthed ud på, at vi vil forsøge at samle så mange forskellige aldre og kirkelige retninger til noget god, solid bibelundervisning. Målet er at åbne passager og emner i Bibelen, så folk kan få øget lyst til personlig bibellæsning, og så de kan viderebringe disse øjenåbnere til menigheden. Med andre ord vil vi med dette projekt give mulighed for, at man kan komme et spadestik dybere end til en normal søndagsprædiken. Det største mål er dog, at Kristus må blive herliggjort for alle vores hjerter."

Læs mere

»Ung Uge: lån et telt gratis«

De to telte står til rådighed for alle fra Østdanmark, som deltager på Ung Uge på Haderslev Næs. Ønsker man at være flere om at dele et telt skal mindst halvdelen af teltets beboere være fra Østdanmark.

Læs mere