Fem i sex

»Hvad siger Bibelen om ægteskabet?«

Situationen er velkendt: To unge bliver glade for hinanden. De forelsker sig og tilbringer mere og mere tid sammen. På et tidspunkt begynder de at have et seksuelt forhold og ender med at bo sammen. Sådan er det almindelige mønster, også blandt unge med en bevidst kristen baggrund. I de ni år, jeg har været præst i folkekirken, har jeg kun viet fire par, som ikke på forhånd boede sammen ...

Læs mere

»Sex er Guds opfindelse«

I de første kapitler i Bibelen, hvor Adam og Eva stadig er i Edens have, bliver det klart, at mennesker er skabt til fællesskab med Gud og med hinanden. Et helt særligt fællesskab gives til mand og kvinde. Hvad fortæller Bibelen os om sex og seksualitet? Hvordan skal vi forstå den komplekse gave, som seksualiteten er? Og hvilke rammer sætter Gud for den?

Læs mere

»Ægteskab eller papirløst samliv?«

Seksuelt samliv mellem en mand og en kvinde, der ikke er gift med hinanden, er synd. Sådan har den kristne kirke traditionelt betragtet sagen. Men i dag lever de fleste par sammen, inden de bliver gift, og mange bliver aldrig gift, men lever bare sammen alligevel.

Læs mere

»Der er grænser for tilgivelse«

At være beskidt uden på, det er, hvad det er. Noget andet og langt vanskeligere er at føle sig beskidt inden i. Det er en uudholdelig følelse. Man kan fortryde årsagen til, at man blev beskidt og længes efter tilgivelse. Man kan føle sig rigtig ulækker og dum. Porno, sex i film, scener man skulle have lukket for. Grænsen for Guds tilgivelse går ikke der, hvor man kunne frygte.

Læs mere

»Gode råd til kampen«

Det er vist ikke nogen hemmelighed for os kristne, at verden påvirker os. Men hvad er ”verden” og ved du, hvordan den påvirker dig? ”Verden” er et begreb Bibelen bruger om alt det, som sker omkring os, som ikke er fra Gud. Denne artikel handler om, hvordan verden påvirker dig, så du kan være bevidst om det og tage dine forholdsregler.

Læs mere

»Første skridt mod sejr som kristen«

På samme måde som frelsen er gratis og dog først gyldig, når du indvilliger i at lade Gud frelse dig, sådan er de gode frugter også først virkelige, når du indvilliger i at lade ham forme dig. For at sejre over synden er det afgørende, at det er Gud, der arbejder i dig. Hvis Gud skal arbejde, så må du give ham plads og mulighed. Derfor må du som det første spørge dig selv: Vil jeg have mere af Gud i mit liv? Må han få mere indflydelse?

Læs mere