Foto af dr.dk

»Værste fjende? Mig selv!«

Anna Muldbjerg Christensen, Hillerød

Student. Glad for LME, Barcelona, Narnia, Bon Iver og den slags

Hvad nu hvis jeg selv er min værste fjende? Hvor hører Jesu ord om fjendekærlighed så hjemme? Kender du til at være hård ved dig selv, at være utilfreds med dig selv? At forsøge at være perfekt, og have svært ved at acceptere det ved dig, der ikke er instagram-lækkert? En ny andagtsbog sætter fokus på dette.

Boganmeldelse

”Færdigt Arbejde”, Maria Celine Lundeby, LogosMedia 2018

Maria Celine Lundeby, der er ungdomskonsulent i NLM, har skrevet andagtsbogen ”Færdigt Arbejde” til præstationsramte piger, og hun har en vigtig påmindelse til alle os piger, der forgæves stræber efter perfektion.
TV-programmer som ”Kan jeg blive perfekt?” og ”De perfekte piger” er en del af DR’s tema-serie ”Helt perfekt: Når god ikke er godt nok”. Disse programmer viser pigers kamp for at leve op til samfundets idealer. Idealer, der er bygget på illusionen om, at hvad vi ser på de sociale medier er en fuldstændig afspejling af virkeligheden.

Hvem definerer dig?

Konklusionen er dog altid, at den dybe lykke og rodfæstede selvtillid ikke kommer med en kæreste, 70 daglige mavebøjninger eller 700 Instagram-følgere. Hvis du lader verden definere dig, bliver du aldrig færdig med at leve op til alle kravene. Men hvis du lader Jesus definere dig, er virkeligheden en helt anden. Han har opfyldt alle krav og gjort arbejdet helt færdig for os. Maria Celine Lundeby fortæller gennem andagtsbogen, om Jesu ubegribelige kærlighed, som han ønsker at fylde tomrummet i vores hjerter med. Et tomrum, der aldrig vil blive fyldt af at opfylde alle ”hvis bare jeg får…”-tankerne.

Frihed og hvile

Hvert andagtsstykke efterfølges af seks bibelvers, nogle refleksionsspørgsmål og en side med et par nye pointer til andagtens tema under overskriften ”Har du tænkt på at…?”. Dette er en hjælp til, at de 30 andagtsstykker ikke bare bliver en læseproces, men en refleksionsproces. Andagtsstykkerne handler ikke kun om selvværd, men kommer bredt omkring emnet at leve som kristen med Guds nåde som fundament.
Denne bog er rettet mod piger, der især føler sig ramt af præstationssamfundets krav og som trænger til at blive mindet om, at vi ikke skal at spejle sig i denne verdens uopnåelige idealer men i Jesu kærlige blik. Deri ligger en stor frihed og hvile.

Kunne du lide denne artikel?