Gavmildhed

»Guide til glad gavmildhed«

Bibelen generelt og Jesus I særdeleshed taler meget om penge og ejendele. Det skyldes, at Gud godt ved, at vi mennesker har en tilbøjelighed til at blive alt for glade for det, vi har. Vi tror, at det, vi ejer, er vores, men i virkeligheden er det bare noget Gud låner os. Derfor har vi også ansvar for at give det videre. Og der findes faktisk nogle nemme måder at strukturere det med givertjeneste, så det bliver nemmere og mindre smertefuldt.

Læs mere

»Tiende i dagens Danmark«

Idéen om tiende stammer fra en samfundsordning i Det Gamle Testamente, hvor levitterne modtog 10% af de andre elleve stammers markudbytte. På den måde kunne de koncentrere sig om at varetage tempeltjenesten. I dag er situationen lidt en anden – afhængig af hvilken menighedstype man er tilknyttet. Det er imidlertid et gennemgående tema i Bibelen, at Gud er en gavmild Gud, og at vi forvandles til at ligne ham mere og mere. Derfor er tiende måske stadig et rigtig godt princip.

Læs mere

»Det gavmilde liv og den gavmilde Gud«

I Fil 2,6-8 får vi en beskrivelse af, hvad Jesus var villig til at gøre for mennesker. Han var i den rigeste, mægtigste, mest prestigefyldte og behagelige situation. Han havde ”Guds skikkelse”. Men hvad så? Jo, han valgte frivilligt at blive menneske. Og han blev ikke født ind i sådan en gennemsnits-god, leverpostejs-spisende, sommerferie-i-Italien, dansk familie. Nej, han blev født i en fattig, lavtstående familie i et land, som var under besættelse. Det svarer lidt til at drømme, at man er på ferie, hvor solen skinner, og så vågne op en mandag morgen, hvor man skal i skole. Plus at det regner. Meget. Og så bare 1000 gange mere nederen.

Læs mere

»Gavmildhed i et fattigt land«

Mange etiopiere er fattige, men de er i mange tilfælde rigere end os, når det kommer til menneskelige relationer, fællesskab og grundlæggende glæde over at tilhøre Gud. Her i Danmark må vi prøve at forstå, at det ikke er vores mange penge eller mærketøj, som gør os rige, men det at stole på Gud og få alt af hans hånd. Og Jesus lærer os, at når vi giver, så får vi også noget igen. Måske ikke i forholdet 1:1, men vi får så meget andet og mere, når vi giver af vores penge, tid og omsorg.

Læs mere