How to Bible

Vi tror på at bibellæsning er vildt godt for os. Det holder troen i live. Men det kan være svært at holde bibellæsningen i live. Hvilke metoder er der til at læse i Bibelen? Kan vi have tillid til, at det er oversat rigtigt? Hvordan skal vi fortolke genrerne? Og hvad med de vers, der virker som om de gælder en anden tid? Få refleksioner over dette i vores fire artikler:


»Metoder til Bibellæsning«

Måske har du det som jeg? Jeg vil gerne læse mere i Bibelen, men jeg kæmper med at finde den gode form: Hvor skal jeg starte, hvordan skal jeg læse og hvor meget? Det er vigtige spørgsmål, men overvejelserne kan blive ved, så jeg aldrig reelt kommer i gang med læsningen. Den rigtige metode – altså i ental – findes ikke. Bibelen beskriver ikke selv én fremgangsmåde, som er mest rigtig. Derfor kan vi med frimodighed afprøve forskellige metoder og se, om de bærer frugt.

Læs mere

»Tillid til oversættelsen«

De fleste mennesker læser Bibelen i oversættelse. Dermed læser de en fortolkning af teksten. Læseren af en oversættelse er til en vis grad overladt til de valg, oversætterne har foretaget. Den oversættelse, der er mest anvendt i Danmark, er den autoriserede oversættelse fra 1992 udgivet af Bibelselskabet. Kan vi have tillid til den oversættelse? Er Bibelen på hverdagsdansk bedre end oversættelsen fra 1992?

Læs mere

»Forstå Bibelens fire genrer«

Jeg læser dagligt i Bibelen. Med årene er det blevet en vane ligesom at børste tænder. Nogle gange mister jeg koncentrationen og tænker på alt muligt andet. Andre gange fornemmer jeg, at den Almægtige står ved siden af mig og taler til mig gennem de gamle ord. De fleste gange er det dog en ret udramatisk begivenhed. Men jeg bliver ved. Forståelsen stiger betydeligt når jeg ved, hvilke af Bibelens genrer jeg er i gang med.

Læs mere

»Tåbeligt eller tidsbestemt«

Som bibeltro kristne tror vi, at Bibelen er Guds sande og troværdige ord. Men nogle af Bibelens vers er svære at forklare og andre kan næsten virke direkte tåbelige. Er det bare en dårlig forklaring, når vi siger, at noget er tidsbestemt, mens andet står fast? Hvordan skelner man?

Læs mere

»Råd til Bibellæsning«

Bibelen er en bog som jeg har lyst til at læse i. Sådan har jeg det faktisk. Altså sådan overordnet set. Og alligevel kan det føles tåbeligt svært, at få bibellæsning presset ind i en travl hverdag. Man kan faktisk udnytte hjernekemien, når man skal sætte gode rammer for læsningen. Med råd til rammen og metoderne, vil jeg med denne artikel give værktøjer og frimodighed til din bibellæsning.

Læs mere
Ressourcer
Kontakt
  • Landsleder
  • Ivan Jakobsen
  • Foreningens adresse
  • Industrivænget 40,
  • 3400 Hillerød
  • 48207660
  • lmbu@lmbu.dk
Følg os