Kan man ... når man er kristen?

»Når Jesus flytter ind«

Da jeg for godt elleve år siden blev kristen, vendte det op og ned på mit liv. Jeg gik på daværende tidspunkt i 3. G på Gymnasiet og levede uden Gud og uden Guds vejledning. Men da Jesus trådte ind i mit liv, vendte det op og ned på mange ting. Det fik bl.a. nogle etiske konsekvenser, som jeg her vil nævne nogle stykker af.

Læs mere

»Fører Paradise til paradis?«

”Nyt par knalder på Paradise Hotel”. ”Paradise-piger fortæller sex-hemmeligheder”. ”Nathali er jo sygt liderlig”. ”Sex tre gange på en nat”. Disse overskrifter fra Ekstra-Bladet, fundet ved en simpel google-søgning, siger i den grad noget om TV-fænomenet ”Paradise Hotel”. Og hvorfor så skrive en artikel om dette på LMU.dk? Du som læser dette, kan overveje med dig selv, om du nogensinde har set Paradise Hotel eller lignende programmer. Hvis det er tilfældet, er denne artikel til dig.

Læs mere

»Hvad vil det sige at være kristen?«

Noget af det, som skete, da du blev kristen var, at dit liv blev forandret. Det gælder både dig, som har troet hele livet og dig, som er blevet omvendt undervejs. Det er ikke nødvendigvis en oplevet forandrethed eller en følelsesmæssig oplevelse (det kan det være). Forandringen skete på det tidspunkt du trådte ind over dørtærsklen til nåden (da du kom og bad om, at han måtte komme ind i dit liv). Dette betyder, hvis du er i nåderummet, at du bliver tilregnet alt det, Jesus er. Når Gud ser på dig, så ser han ikke synden og fejltrinene – dem har han jo straffet ved at Jesus blev vores stedfortræder. Nu ser han hos dig: Jesu godhed og venlighed, han ser Jesu rene liv uden synd, han kalder dig ren og retfærdig (betyder at vandre rigtigt i alle ting). Han kalder dig himlen værdig.

Læs mere

»Hvorfor må jeg ikke... ?«

Vi kan nogle gange høre udtrykkene: ”Han er en god kristen” eller ”Hun er en dårlig kristen”. Ofte siges de ting om andre ud fra deres præstationer. Han er god, venlig og gør stort set ingenting forkert, mens hun bander og virker let på tråden osv. Sådan siger Bibelen ikke. Den har kun et begreb: ”kristen” eller ”ikke kristen”. Er vi i nåden (se bilaget), så vil vi altid være regnet, som alt det Jesus er. Derfor bygger det alene på Kristus og det han gjorde. Det er til den frihed, Kristus har købt os (jf. Gal 5,1). Lad jer ikke tvinge tilbage til jeres egne præstationer, men hvil i Kristus.

Læs mere

»Vask din mund med sæbe«

”Av for søren!” Det flyver ud af munden. Du kender dem: missionshusbandeordene. Og alle de andre mindre pæne ord. Men er der noget galt i at bruge disse ord? Er det en synd at bruge dem? Hvilket sprog er det okay at have som kristen? Generelt er denne pallet af udtryk med til at forstærke det, vi siger. De kan også få os til at falde ind i en kultur. Og efterhånden må vi nok indrømme, at de forstærkende ord fylder meget i vores kommunikation som kristne.

Læs mere