»"Den smukke Gud"«

 

Af Adam Skovbjerg

21 år, unglærer på Stubbekøbing Efterskole.

Kan godt lide at spille bas.

- Anmeldelse -

Engang spurgte en af mine gymnasiekammerater mig, hvad det vil sige, at jeg tror på en treening Gud? Er det overhovedet vigtigt? Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle svare. Bogen ”Den smukke Gud, har givet mig vished om, ord for, og glæde over, at netop dette ér helt vildt vigtigt.

Hvorfor er det vi døber i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn? Altså det her med, at vi døber i en treenig Guds navn. Det er lidt specielt, og faktisk noget som vi står alene med, når man ser rundt omkring på de mange forskellige religioner i verden.

Hvad skulle jeg svare min gymnasiekammerat? Hvordan giver det egentlig lige mening, at Gud både er én og tre på samme tid - for slet ikke at tænke på, hvordan Bibelens Gud adskiller sig fra alle mulige andre guder, som verdens religioner tilbeder? Hvis du finder disse spørgsmål vanskelige, eller hvis du bare er interesseret i at få en bedre forståelse af, hvilken Gud vi tror på, så vil jeg meget varmt anbefale dig at læse bogen, “Den smukke Gud”, skrevet af Michael Reeves.

Nye sider af Gud

Bogen har ikke bare styrket min forståelse af, hvem Gud egentlig er. Den har vist mig helt nye sider af Gud. Smukke sider. Det er nemlig afgørende, at Gud er treenig. Reeves går så langt, at han siger, at det ville være umuligt for Gud at være en absolut kærlig far for os, uden også at være treenig. Han har ikke skabt os, fordi han var ensom, og for at vi skulle opfylde et behov hos ham. Han har skabt os til at tage del i fællesskabet. Det var også interessant for mig at få understreget, at Bibelens Gud her adskiller sig helt radikalt, fra f.eks. Allah.

Bogen har været en kæmpe hjælp gennem min gymnasietid, hvor jeg oplevede, at der kommer mange kritiske spørgsmål til Gud i bl.a i religion eller fra mine gymnasiekammerater. Det var rigtig dejligt at kunne finde svar på mange af disse spørgsmål i denne bog.

Det lyder måske som et tungt emne, men Reeves formår at skrive om det på en elegant måde. Jeg håber, at du får lyst til at læse boge, da den i sandhed udfolder, hvor smuk og hvor fantastisk en Gud det er, vi tror på.

  

 

”Den smukke Gud” af Michael Reeves

Credo

192 sider

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ud over temaet's artikler, kan du læse artiklen "Hvordan kan Gud både være tre og én?"

Kunne du lide denne artikel?