Gør børn til glade givere

I LMBU tror vi, det er vigtigt, at børn er med til at samle penge ind til missionsarbejdet og til mennesker, der er dårligere stillede end vi er. Vi vil gerne fremelske glade givere. Derfor må vi som ledere og forældre tale med børnene om muligheden for at give til andre.

Størrelsen på beløbet er ikke det afgørende, men vi vil gerne give børnene en bevidsthed om at det vi har, er givet af Gud, for at det også kan komme andre til gavn.

Mange klubber har en fast rytme omkring indsamling til missionsprojektet. Det er sundt og godt. Vi har samlet nogle ideer til, hvordan indsamlinger i klubberne kan foregå. Find dem her.

Prøv at se om der er noget der passer til jer, eller om det kan inspirere jer til en endnu bedre ide. Har I en god ide til indsamling, som andre kan få gavn af, må I meget gerne sende den til lmbu(at)lmbu.dk.
Husk at bruge forældrebrevet, der fortæller om missionsprojektet.

Indsamling i en kontantløs tid

Det kan være en udfordring at samle penge ind i en næsten kontantløs tid. Her er nogle ideer til hvordan man kan gøre:

Indsamlingsark med Temboline
Børnene får et indsamlingsark med hjem, så forældre og børn derhjemme kan snakke om, hvor meget de vil give. Sammen med barnet sender forældrene beløbet via Mobile Pay og barnet tager en Temboline-talon med i klubben/kirken, der viser beløbet. Talonen kan man lime op på et ark, man har sat ved siden af indsamlingsplakaten (flere plakater kan bestilles ved at skrive til janne(a)lmbu.dk).

Takkekort
Når et barn har givet penge via en Temboline-talon, kan han/hun få et takkekort med retur til hjemmet. Takkekortet kan barnet hænge op derhjemme. Det giver en ekstra vinkel på glæden ved at give. Og i takt med at barnet bruger sine Temboline-taloner, bliver der i stedet fyldt op med takkekort derhjemme.

Møntkasse
Nogle børne har penge med til indsamlingerne, andre børn har sjældent penge med. Aftal med en voksen som gerne vil støtte projektet, at personen giver et beløb til indsamlingen. Beløbet veksler I til mønter fx 5-kroner. Læg mønterne i en kasse. Når der er børn, som ikke har penge med hjemmefra, kan de tage en eller to mønter fra kassen og give til indsamlingen. Det gør at rutinen med at samle ind hver gang fastholdes og er naturlig. Ideen er nok mest egnet til den helt lille klub.

Kugler
Når forældrene afleverer eller henter deres børn i klubben, kan de købe x antal kugler (5 kr. pr. stk.) og indbetale beløbet på et MobilePay nummer. Børnene får lov til at lægge de købte kugler i klubbens indsamlingsrør, og efterhånden som røret fyldes, kan alle se hvordan det går med indsamlingen.