Foto af Sam Manns fra Unsplash

»Sådan er det, at have en kristen ven«

Vi har spurgt to personer om, hvordan det er at have en kristen ven. Har det ændret noget på deres syn på kristne? Adskiller den kristne ven sig, fra deres andre venner?

Anderledes, men ikke så forskellig

Af Michelle Søndergård

At have en ven som er kristen, er ikke så forskelligt fra at have en, der ikke er kristen. Nu har jeg kendt min kristne veninde i over 15 år, så jeg kender hendes grænser, og hvordan de er derhjemme omkring kirken, Jesus og Gud.

Da vi lærte hinanden at kende, var vi meget små, og jeg er derfor vokset op med, hvordan de var i deres hjem, og hvordan de håndterede de forskellige ting. Men selvfølgelig er der nogle ting mine andre venner gør, som hun ikke gør. F.eks. at drikke meget i weekenderne. Men det betyder ikke at hun ikke vil hører eller snakke om det, tværtimod.

Mit syn på kristne har ikke ændret sig spor, men det er også fordi, vi altid har været sammen, så hun er mit første billede af, hvad det vil sige at være kristen. Selvom vi ikke begge er kristne, så respekterer vi hinandens liv. Lige så meget som hun respekterer mine byture, respekterer jeg hendes ture i kirken og deres normer i hjemmet.

Mindre drama

Af Emma Bruun

Jeg synes, det er utrolig hyggeligt at have en kristen ven. Jeg synes ikke, der er den store forskel på mine ikke-kristne og kristne venner, andet end at de tror på noget andet end jeg.

Det har ikke ændret mit syn på kristne som sådan. Eller måske en smule... Jeg gik på offentlig grundskole for så at flytte til en kristen privatskole. Her oplevede jeg den forskel, at folk var mere respektfulde og venlige over for lærerne. Og jeg lagde mærke til, at der ikke var så meget drama mellem eleverne. Der var bare en anden, mere positiv stemning. Det ændrede mit syn en smule, for det gjorde mig på en måde mere komfortabel.

Min kristne veninde adskiller sig ikke fra mine andre venner. Hun er en af mine bedste venner, og vi kan have nogle rigtig gode samtaler om alt mellem himmel og jord, selvom vores synspunkter om visse emner varierer en smule fra hinanden.

Læs andre artikler om:

Vox pop Kristen modkultur Venskab

Kunne du lide denne artikel?