Foto af Simon Migaj på Unsplash

»Stadig single«

Af Steffen Lund Birkmose

Ungdomskonsulent i LMU 

Har udgivet en digtsamling samt musik med bandet The Wild Sea og under eget navn. 

Hvis du er single, kender du måske til at tænke: ”Har mit liv først værdi, når jeg bliver gift? Har jeg først værdi, når jeg bliver gift?” Tit kan jeg selv komme til at tænke sådan, selvom jeg ved, at svaret på begge spørgsmål er nej!

Når jeg kigger på en person som Paulus i Bibelen, så kan jeg se et singleliv fuld af mening. Jeg vil bestemt ikke kategorisere hans liv som værdiløst. Også selvom man ikke bliver den store rejsemissionær, så er der masser af værdi i et singleliv. Vi er kaldet til at elske Gud af hele vores hjerte og sind og elske vores næste som os selv – og det er der rig mulighed for, selvom man ikke har en kæreste.

Har jeg først værdi, når jeg bliver gift? Svaret er nej. Når Gud siger: ”Du er dyrebar i mine øjne, højt agtet og jeg elsker dig” – så er der ikke en tilføjelse ”men først når du bliver gift”. Du er værdifuld per default – som skabt af Gud. Vores værdi kommer ikke an på, hvem vi er, og hvad vi præsterer. Vi er værdifulde, fordi vi er skabt af Gud.

Selvom svarende er indlysende, så er det stadig ret svært.

Hej, jeg hedder Steffen

Jeg er 31, stadig single, og har det stadig ikke okay med det. 31 år, og jeg har ikke engang haft en kæreste endnu. What mand – det er lige til en DR3 dokumentar.

Jeg kan ikke fortælle dig, at du bare skal falde til ro og slå dig til tåls med, at du er single. Sådan har jeg det nemlig ikke selv. Næsten dagligt fyldes jeg af en længsel efter én at dele mit liv med. Så kunne man godt tro, at jeg på nuværende tidspunkt havde slået mig til ro med en Paulustilværelse, hvor al min energi bare skal bruges i Guds riges arbejde. Aldeles ikke. Jeg er et stædigt æsel, der stadig drømmer om en kone.

Hvis du er frustreret over at være single, er første råd fra mig at lade være med at banke dig selv oven i hovedet over, at du ikke er den perfekte single. Det er helt naturligt at længes efter en at dele livet med. Der kan godt være en undertone hos folk, der hylder singletilværelsen, af, at man faktisk lidt er en taber, hvis man sådan går og længes efter en kæreste – og det med ægteskab mest er et ydre pres. For mig er det et indre pres - det er mig, der ønsker det. Det er naturligt, at du gerne vil have en kæreste, og du er ikke en taber!

Udfordring

Men her kommer udfordringen til dig og til mig. Jeg kommer nemlig lynhurtigt til at leve som om, at svarene på de to indledende spørgsmål er ja. At mit liv først er værdifuldt, når jeg bliver gift, og jeg først er værdifuld, når jeg har en kone. Jeg har brugt utrolig meget tankegods, siden jeg blev teenager, på at tænke på piger. Drømme om den eneste ene. Derfor kunne jeg godt føle, da jeg blev 30, at jeg havde fejlet. Jeg blev enormt stresset, fordi tiden føles som om, den rinder ud. At datingmulighederne skrumper ind – og at det, som jeg havde sat som formål, ikke var lykkedes.  

Spil flere toner

Har din tid kun værdi, når du er sammen med én, du er vild med? Gud har givet os et klaver med mange forskellige toner, så i stedet for kun at hamre på en enkelt tone, så opdag, at klaveret har mange toner. Du er måske i gang med en uddannelse, laver noget fedt i din fritid, er sammen med dine venner, går til LMU. Opdag, om der ikke er andet end at få en kæreste, som du også brænder for. Dit liv bliver langt mere spændende, du bliver langt mere spændende, og det giver dig nogle flere naturlige platforme at møde nye mennesker – og måske en kommende kæreste.

Forestil dig en fremtid, hvor du ikke har fundet én at dele dit liv med. Hvordan skulle den se ud, hvis den skulle være en, som du kunne have lyst til? Opdag, at der er flere toner i dit liv, så når du ikke lige kan ramme datingtonen, så er der andet, der giver dig glæde, som giver dig lyst til at stå op om morgenen.

Dit liv er værdifuldt i dag, og du er værdifuld i dag.

Læs andre artikler om:

Single Selvværd Selvbillede Dating Værdifuld

Kunne du lide denne artikel?