»Tro og seksualitet«

Af Peter Nissen

Sex er vigtigt. Hvis vi ikke selv føler det, finder vi ud af det, når vi følger med i medierne, og snakker med vennerne. Der er rigtigt meget sex på internettet, og vi ser, hvordan nogen gør seksualitet og seksuel identitet til det vigtigste overhovedet. Bliver vi forelskede, får det seksuelle en ny rolle i forhold til at være single. Nu bliver tiltrækningen konkret, og lysten til min elskede bliver måske rigtig stærk. Sex involverer vores følelser på en stærk måde, og når det føles rigtigt, er det vel rigtigt - eller hvad? 

Som kristne tror vi på, at Gud er vigtigst. Da han har skabt os, er der en direkte linje fra ham til os. Han ønsker, at vi skal leve det bedste liv som mennesker, sådan som han har forberedt det for menneskeheden, da han skabte os. Det betyder heldigvis ikke, at vi skal give afkald på en helt masse sjovt og leve et kedeligt liv med bare nej’er. Det betyder, at Gud gerne vil være med i hele vores liv på alle områder, fordi han har så meget godt at give os netop der, hvor vi kæmper med tingene.

Det bedste vi kan gøre i forhold til vores seksualitet, er at inddrage Gud i den. Han er ikke for ren eller for fin til at høre på os og det, vi synes, er svært eller ulækkert. Har du lyst til sex med nogen, selvom du ikke er gift, så sig det til Gud. Kæmper du med porno, så gå til ham med det. Har du haft sex på en måde, som strider mod Bibelen, så bed Gud om tilgivelse. Det er, når vi holder Gud udenfor vores liv, at troen kommer til at lide under det.

Noget af det sværeste i forbindelse med tro og sex er at skulle holde igen i forhold til det, vi har lyst til og føler for. Det er en dyb bibelsk tanke, at vores seksualitet har en etisk dimension - det vil sige, at vi står til ansvar for andre end os selv med den. Selvom vores seksuelle lyst er stærk, er vores seksualitet ikke bare et primitivt behov eller et instinkt ligesom hos dyr, der finder sammen for at føre arten videre. Seksualiteten har en åndelig dimension, som påvirker vores eget følelsesliv og vores relationer til andre. Vi efterlader noget af os selv i den anden, og det kan påvirke vores forhold til Gud negativt, hvis det gøres uforpligtende. Det er derfor Bibelen taler om at sætte vores sexliv ind i en forpligtende ramme først og fremmest med Gud og dernæst måske et andet menneske, og det er derfor seksuelle forhold før ægteskabet ikke er en god ide.

Problemet i vores tid er, at vores seksuelle lyst så let vækkes. Dels gennem det vi ser på internettet,hvor vi færdes, ogdels gennem den generelle måde sex udstilles på i samfundet. Som kristne er vi kaldet til at beskytte os selv og vores egen seksualitet. Det er ikke nemt, og derfor har vi også brug for Gud og det kristne fællesskab til at støtte os i den udfordring.

På alle områder er det sådan, at kæmper vi vores kampe alene, er de meget sværere at vinde. Fordi sex er noget dybt privat, kan vi let tænke, at det er noget vi helt selv må finde ud af. Men selvom vi ikke skal tale om sex med hvem som helst, kan det faktisk være en hjælp at vende vores udfordringer med en mere erfaren person, som forstår og respekterer vores grænser. Det næstbedste er at søge kristen information indenfor området. Der er udgivet en del gode kristne bøger om sex, og hjemmesider som lmu.dk og adamogeva.dk har mange gode svar på alle mulige spørgsmål.  

Endelig skal vi huske, at Gud går med i vores kampe, hvis vi lader ham få lov til det. Det vigtigste middel i den kamp, er hans nåde, som tilgiver og genopretter der, hvor vi er faldet. Det er ikke en nåde til syndernes tilladelse, men til syndernes forladelse. Takket være Jesu død på korset kan vi være ‘stærke i nåden’ (2 Tim 2,1). 

Læs andre artikler om:

Seksualitet Skabt i Guds billede

Kunne du lide denne artikel?

Ressourcer
Kontakt
  • Landsleder
  • Ivan Jakobsen
  • Foreningens adresse
  • Industrivænget 40,
  • 3400 Hillerød
  • 48207660
  • lmbu@lmbu.dk
Følg os