Et godt råd til bestyrelsen
Til en start bør I, i bestyrelsen, tale om, hvem der skal sidde med programlægningen. Nogle bestyrelser udarbejder et program i fællesskab, mens andre bestyrelser vælger en enkelt person til at sidde med denne ene opgave og denne person bliver derfor mere eller mindre fritaget fra andre bestyrelsesopgaver. Der er fordele og ulemper ved begge måder at gøre dette på og det er helt op til jer at beslutte, men tal om det og støt hinanden. Nogle af fordelene ved at lade en enkelt sidde med opgaven er, at der ikke er så mange indvendinger undervejs i programlægningen, den enkelte kan også sidde derhjemme og lave programmet, bestyrelsen slipper for at bruge fælles tid på dette punkt til et bestyrelsesmøde. Der er dog også mange fordele ved at inddrage hele bestyrelsen i programlægningen; alle bliver mere klar over, hvad der sker i løbet af et år, flere personer kan komme med deres synspunkter på programmet og større sandsynlighed for at huske at komme godt rundt i Bibelen igennem programmet. Beslutningen er jeres.
Uanset hvad, så husk at lave program for mere end ét halvår ad gangen, da I har bedre muligheder for at lave aftaler med prædikanter og eventuelle sociale aktiviteter, der foregår ude af LMU-lokalerne. Det giver også en meget bedre overskuelig fornemmelse for alle medlemmer af foreningen, at de kan se, hvad der skal ske, og hvad de kan gå at glæde sig til.
Bibelens opbygning
I tråd med hæftet om de 12 emner, kan I måske også kaste et blik over Bibelens opbygning og bruge lidt tid på at reflektere over om Bibelen egentlig bliver brugt i dens fulde bredde? LMU har forsøgt at lave en illustration over Bibelens opbygning. LMU har også skrevet nogle uddybende kommentarer til Bibelens opbygning. Det kan være, at I, i bestyrelsen, kan bruge dette til inspiration til programlægningen.
Du kan læse mere om Bibelens opbygning og finde en illustration lige her.
12 emner
Det kan godt være svært at finde hoved og hale i, hvilke emner og bibelske tekste prædikanter har haft med til jeres LMU. Men det er faktisk ret vigtigt, at vi lytter til flere forskellige emner om troen på Gud, Jesus og Helligånden, så vi kan blive klogere på, hvad Bibelen har at sige til os i dag, så vi kan møde vores frelser igennem flere forskellige tekster.
LMU har tilbage i 2020 lavet et hæfte med 12 forskellige emner. Hæftet er stadig lige så relevant i dag. Hæftet kan være en hjælp til jer i programlægningen. På denne måde kan I bede forskellige prædikanter komme forbi og tale om de forskellige emner. Se hæftet som en inspiration til, hvilke emner I kan sætte på programmet. Tag gerne udgangspunkt i hæftet, når I spørger en given prædikant ad, om vedkommende vil undervise jer i ét af de tolv emner.
I hæftet finder du emner såsom; skabelse, synden, frelsen, det nye liv, dåb/nadver, seksualitet, etik og meget mere.
Du kan finde hæftet i en PDF-fil ved at trykke lige her.
Digitaliser og del programmet
Hvilket program I vil bruge til at lave jeres program i er op til jer selv. Vi har oplevet, at bestyrelser bruger alt fra Excel-ark og Word-dokumenter til websites, der kan lave flotte designs. Så snart I har fået aftalerne i hus til de forskellige datoer og har digitaliseret jeres program er det en rigtig god idé at dele programmet med alle jeres LMU-medlemmer, så de kan følge med i, hvad der sker. Det kan gøres på flere måder; coverbillede i en Facebookgruppe, PDF-fil der fastgøres øverst i en gruppe eller som billede i en Messengertråd. Det kan være, at I har andre gode idéer. I kan eventuelt også printe programmet ud og hænge det op på en opslagstavle i jeres LMU.