Sjælesorg og samtale

Hvad er sjælesorg?

Sjælesorg betyder omsorg for sjælen. I en sjælesorgssamtale har du mulighed for at tale med en anden person om det, du går og kæmper med. Det er meget vigtigt, at du ikke går alene rundt med alle dine bekymringer og problemer, når livet er svært. Derfor kan det være en god idé at gå til sjælesorg eller samtale for at snakke med et andet menneske om det, der er svært, gør ondt eller tynger dig. Sjælesorg adskiller sig fra terapi, da sjælesorg er med kristne rammer for dig. Vedkommende, du taler med, er selv kristen og snakker med dig ud fra det kristne livssyn. Her er sjælesorgen ret unik, fordi du også kan blive bedt for eller måske få et ord med fra Bibelen.  

Hvordan foregår en sjælesorgssamtale?

Taletiden er din. Du får lov til at fortælle din egen fortælling. Du bestemmer selv, hvad du vil fortælle sjælesørgeren om. Sjælesørgeren lytter til dig, tager dig alvorligt og stiller måske nogle spørgsmål undervejs for at forstå dig. Tiden er din. Det handler om dig. Du får lov til at tale med et menneske, der er vant til at tale med andre mennesker om dét, der er svært her i livet. Det kan være, at sjælesørgeren kan give dig en ny vinkel på din situation, som du ikke selv havde opdaget. Det kan være en utrolig stor hjælp på sin videre færd. Du skal bare tage fat i én af de nedenstående sjælesørgere - de er klar til at lytte på dig!

Hvad skal du tale med vedkommende om?

Tal om det, du har brug for at tale om. Det er på dine præmisser. Der er intet, der er for stort eller for småt at tale med sjælesørgeren om. Du behøves ikke at være en kristen for at gå til samtale. Sjælesørgeren vil gerne tale om tro med dig, men samtalen tager sit udgangspunkt i lige netop dét, der fylder hos dig. Det kan være, at du føler dig ensom, angst, bekymret, tvivlende, håbløs, såret eller noget helt andet. Det kan være, at du har oplevet problemer i familien, i dit forhold, i din relation til andre mennesker. Måske du bærer på en følelse af ikke at være god nok, ikke at kunne leve op til alle andres forventninger til dig. Du er velkommen til at bringe alt op for sjælesørgeren.

Tavshedspligt!

Sjælesørgeren har tavshedspligt. Det vil sige, at der ikke er noget af jeres samtale, der slipper ud af rummet. Det bliver mellem jer to. Alt det, som du kommer med, bliver altså ikke skrevet ind i en journal ligesom hos lægen. 

Personer at gå til sjælesorg hos

Michael Pagaard Haahr
LMU-konsulent for Sjælland og Lolland-Falster
Mobil: 61797524 / Mail: michael@lmbu.dk

David Jespersen
LMU-konsulent for Øst- og Vestjylland
Mobil: 53531284 / Mail: david@lmbu.dk

Anders Solgaard
LMU-konsulent for Bornholm, Præst i LM-kirken Østbornholm
Mobil: 27858448 / Mail: aso@dlm.dk

Amalie Engslund Schmidt
LMU-konsulent for Fyn og Sønderjylland
Mobil: 29902677 / Mail: amalie@lmbu.dk

Ressourcer
Kontakt
  • Landsleder
  • Ivan Jakobsen
  • Foreningens adresse
  • Industrivænget 40,
  • 3400 Hillerød
  • 48207660
  • lmbu@lmbu.dk
Følg os