LMU anbefaler

Vi vil gerne hjælpe dig, som LMU'er til at vokse i troen.
Desværre kan vi ikke være overalt, besvare alle spørgsmål eller give tilstrækkelig indsigt i et emne.
Derfor har vi på denne side besluttet at anbefale Podcasts, litteratur, hjemmesider med kristent indhold m.v.
Vi håber det bliver til velsignelse for dig!

 

PODCAST

Røst er en (bibelsk) stemme i tiden. De tre venner og teologer Lars Jensen, Anton Bräuner og Kristoffer Enevoldsen sætte sig ned og stiller store og små spørgsmål, mens de roder rundt i Bibelen efter svar. Her er solid undervisning i mange spørgsmål.

                         

Savner du en god prædiken eller noget undervisning? Så er "Den Ugentlige Prædiken" en podcast fra dig. Som det fremgår af navnet kommer der ét nyt afsnit om ugen. Podcasten er udviklet af Tilliv. 

                         

En podcast, hvor seks venner snakker om tro, bibelen og deres relation til Jesus. De vender sammen mange af hverdagens problemstillinger, oplevelser og glæder. Lyt og bliv inspireret til gode samtaler med dine venner.

                         

I denne podcast sidder fem kvinder og drøfter deres identitet, som døtre af Gud og hvad det betyder for deres liv. De deler tro, liv, glæder og udfordringer. Podcasten er primært henvendt til kvinder.

                         

 

 


LITTERATUR

I denne bog inviterer Andreas Kammersgaard Ipsen dig ind i Jobs kaotiske liv, der mister alt, hvad han ejer og har. Andreas giver dig også et indblik i hans eget levede liv, der også til tider har været fyldt af kaos og sorg.

Andreas giver dig en sammenhængende gennemgang af Jobs Bog, på en meget livagtig måde, hvor han bruger sin egen fortælling som bundklang.

Du kan bl.a. købe bogen her

Hvilken uddannelse skal jeg have? Hvor skal jeg bo? Hvem skal jeg giftes med? Skal jeg overhovedet giftes? ... Der er så mange spørgsmål og så mange valg. Og er man kristen, er det nærliggende også at spørge, hvad Gud mener om det. – Men har Gud overhovedet en mening om de her påtrængende spørgsmål? Og hvis han har, hvordan finder jeg så frem til den? Hvad sker der, hvis jeg vælger forkert?

Denne bogs befriende budskab er, at jeg skal begynde et helt andet sted. At leve efter Guds vilje handler nemlig om noget helt andet end at finde de rigtige koordinater på en himmelsk GPS.

Du kan bl.a. købe bogen her

Bogen handler om, hvordan et almindeligt hverdagsliv og troen på Bibelens ord kan hænge sammen. Bogen berører emner som kirke, tvivl, sex, alkohol og bibellæsning. Den er skrevet på hverdagsdansk, på hverdagsniveau og i øjenhøjde, så Bibelen og Jesus’ ord giver mening ind i din helt almindelige hverdag. Jesus findes ikke kun i kirken om søndagen, han er med alle dage. Jesus ønsker en relation til dig.

Du kan bl.a. købe bogen her

Synes du tjenestedeling og kvinders rolle i menigheden kan være lidt uoverskuelige, og på grænsen til gammeldags?

I denne fortæller forskellige kvinder deres syn på det at være kvinde i tjenestedelingens lys. Både i hjemmet og kirken. Bogens forfattere går til opgaven med stor ydmyghed og forsigtighed, men prøver at arbejde med Bibelens fremstilling med respekt - også ind i vores samtid.

Du kan bl.a. købe bogen her

Med afsæt i Markusevangeliet tegner Keller et portræt af Jesus, verdenshistoriens mest komplette og komplekse menneske. Han er på samme tid uforudsigelig og pålidelig, mild og magtfuld, autoritativ og ydmyg, menneskelig og guddommelig.

Keller er heller ikke bleg for at udfordre sin læser til at overveje, om denne konge - Jesus - ikke bør have lov til at vende op og ned på vores liv. For Kongen vil dig det bedste, og det viste han bl.a. med sin død på korset.

Du kan bl.a. købe bogen her

En bog til dig, der gerne vil prøve at forstå mere af denne utilstrækkelighedsfølelse, som unge rammes af. I bogen bliver du klogere på, hvis skyld denne følelse er.

Samfundet bærer en stor andel af skylden med sine mange påbud og krav. Måske du kan finde håb i, at du ikke er alene med denne utilstrækkelige følelse.

Du kan bl.a. købe bogen her

 

 

HJEMMESIDER

På TilLiv.dk finder du artikler, prædikener, undervisning og meget mere. Det er en god ressource side, når man har brug for mere viden eller har spørgsmål.

Tilgå hjemmesiden her.

På AdamogEva.dk kan du læse og stille spørgsmål til køn, seksualitet, identitet og følelser. Der er også god mulighed for at læse andres spørgsmål og svarerne på disse.

Tilgå hjemmesiden her.

Er du forlovet eller på vej til at blive det? Så stort tillykke! LM har sammen med nogle par lavet dette fantastiske tilbud, hvor dig og din kommende ægtefælle får rig mulighed for at tale fortroligt om alt fra økonomi og roller til sex og hverdagens selvfølgeligheder.

Tilgå hjemmesiden her.

På Lysetoglivet.dk finder du helt enormt mange prædikener og undervisningstimer. Det er en forvirrende hjemmeside, men hvis du giver det lidt tid så garanterer vi for, at du finder en masse godt!

Tilgå hjemmesiden her.

Spørg om tro var et koncept, som Luthersk Missions Højskole kørte i en længere periode. Her svarede lærerne på spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Mangler du derfor svar på et spørgsmål - så led her.

Tilgå YouTubesiden her.

 

 

 

 

 

 

Der er mange gode podcasts derud! Det er fantastisk og godt - her har vi listet fire podcasts op, som vi tror, at I som LMU kan opbygges og inspireres af!

Der er mange gode podcasts derud! Det er fantastisk og godt - her har vi listet fire podcasts op, som vi tror, at I som LMU kan opbygges og inspireres af!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad skal jeg læse? Hvis det er et spørgsmål du stiller dig selv, så er der her en liste med anbefalede bøger.

Hvad skal jeg læse? Hvis det er et spørgsmål du stiller dig selv, så er der her en liste med anbefalede bøger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan finder man gode kristne artikler om forskellige emner? Vi har her forsøgt at give nogle bud. God læselyst!

Hvordan finder man gode kristne artikler om forskellige emner? Vi har her forsøgt at give nogle bud. God læselyst!

Ressourcer
Kontakt
  • Landsleder
  • Ivan Jakobsen
  • Foreningens adresse
  • Industrivænget 40,
  • 3400 Hillerød
  • 48207660
  • lmbu@lmbu.dk
Følg os